Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για να γελάσετε και να νιώσετε καλά (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και οι τιμές σε σύγκριση 2020 (autorevue.at) Σχόλια Σύνδεση Συνδεθείτε με το Facebook “Crown Prince Rudolf, γιος της αυτοκράτειρας Elisabeth και Franz Τζόζεφ Α΄ παρέμεινα μια σημαντική ιστορική προσωπικότητα, κυρίως λόγω του «μυστικού» του Μάιερλινγκ.

  • Post author:
  • Post category:blog

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για να γελάσετε και να νιώσετε καλά (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και οι τιμές σε σύγκριση 2020 (autorevue.at) Σχόλια Σύνδεση Συνδεθείτε με το Facebook “Crown Prince Rudolf, γιος της αυτοκράτειρας Elisabeth και Franz Τζόζεφ Α΄ παρέμεινα μια σημαντική ιστορική προσωπικότητα, κυρίως λόγω του «μυστικού» του Μάιερλινγκ.

Η τιμή δεν αλλάζει για εσάς.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Ο Πρίγκιπας Ρούντολφ, γιος της αυτοκράτειρας Ελισάβετ και του Φρανζ Τζόζεφ Α΄, παρέμεινε μια σημαντική ιστορική προσωπικότητα, κυρίως λόγω του «μυστικού» του Μάιερλινγκ.

Μύθοι και θρύλοι έχουν μεγαλώσει γύρω από τον Πρίγκιπα του Ρούντολφ. Ο θάνατός του ειδικότερα και το “μυστικό Mayerling” που σχετίζεται με αυτό εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης σήμερα. Αλλά τι ξέρετε πραγματικά για τον Πρίγκιπα του Κορώνα; Εδώ είναι γεγονότα για τα Habsburg που μπορεί να είναι καινούργια για εσάς. Μιλήσαμε με τον αυστριακό ιστορικό Karl Vocelka σχετικά με αυτό.

Επίσης ενδιαφέρον: Η Μαρία Τερέζα ήταν αυτοκράτειρα; 18 γεγονότα για τη γυναίκα του Habsburg

Χαρακτηριστικά

  • Πλήρες όνομα: Rudolf Franz Karl Joseph
  • Ημερομηνία γέννησης: 21 Αυγούστου 1858
  • Ημερομηνία θανάτου: 30 Ιανουαρίου 1889 († 30)
  • Αστρολογικό σημάδι Λέων
  • Τόπος γέννησης: Laxenburg
  • Τόπος θανάτου: Mayerling
  • Ώρα: Χρόνος ίδρυσης
  • Μητέρα: Elisabeth της Αυστρίας-Ουγγαρίας (Sisi)
  • Πατέρας: Franz Joseph I.
  • Σύζυγος: Στεφάνι του Βελγίου (παντρεμένος 1881-1889)
  • Παιδιά: Μία κόρη, η Ελισάβετ Πέτνεκ

© Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας, Βιέννη / τι ο Πρίγκιπας Ρούντολφ με τη στολή του «σώματος του»

Πώς μπορεί κανείς να φανταστεί τον χαρακτήρα του Πρίγκιπα Ροντόλφ;

Ο Πρίγκιπας ήταν σίγουρα ένα πολύ έξυπνο άτομο που ενθαρρύνθηκε έντονα από την φιλελεύθερη ανατροφή του – αφού η μητέρα του παρενέβη ενάντια στο βάναυσο στρατιωτικό καθεστώς του αρχικού του δασκάλου. Οι φιλελεύθεροι δάσκαλοι (όπως ο ζωολόγος Alfred Brehm, ο γεωλόγος Ferdinand von Hochstetter, ο οικονομολόγος Carl Menger ή ο ιστορικός Anton Gindely) διαμόρφωσαν τον Rudolf. Τα ορνιθολογικά του ενδιαφέροντα, για τα οποία έχει βρει μεγάλη αναγνώριση – ακόμη και επίτιμο διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης – σίγουρα δεν θα ήταν έτσι χωρίς την εκπαίδευσή του από τον Brehm.reduslim φάρσα

“Αναζήτησε την τύχη του τόσο στις γυναίκες όσο και στα αλκοόλ και τα ναρκωτικά”

Παρά την υψηλή του ευφυΐα και την προτιμώμενη θέση του στην πολιτεία, σίγουρα δεν ήταν χαρούμενος άνθρωπος. Θεωρήθηκε πολύ ευαίσθητος, ο οποίος στην ατμόσφαιρα του δικαστηρίου και τις συνεχείς ίντριγκες του, υπό συνεχή παρατήρηση από την δικαστική κοινωνία, σίγουρα οδήγησε σε συνεχείς αβεβαιότητες στο πρόσωπό του. Η σχέση του με τον πατέρα του ήταν διαταραγμένη, οι δύο ζούσαν σε πολύ διαφορετικούς πολιτικούς κόσμους, ο γάμος του δεν ήταν παρά χαρούμενος και αναζήτησε αυτή την ευτυχία με άλλες γυναίκες καθώς και με αλκοόλ και ναρκωτικά.

Ήταν επαναστάτης;

Δεν ήταν επαναστάτης με την κλασική έννοια, ούτε γιος που ανέτρεψε τον πατέρα του μέσω συνωμοσίας ή εξέγερσης και άλλαξε τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες του κράτους. Από την άλλη πλευρά, έδειξε ιδέες που μπορεί αναμφίβολα να αποκαλέσει επαναστατική: αμφέβαλε τη γραμμή της πολιτικής του Franz Joseph σε διάφορα σημεία. Ο Ρούντολφ εκπροσώπησε τα πολιτικά συμφέροντα του φιλελευθερισμού, πίστευε ότι η δύναμη του μέλλοντος θα ήταν η αστική τάξη και θα απορριφθεί η δικαστική κοινωνία, που ενσαρκώνεται στην εκκλησία και τους ευγενείς – όπως η μητέρα του. Προχώρησε τόσο πολύ που η μητέρα και ο γιος – που, ωστόσο, είχαν ελάχιστη επαφή μεταξύ τους – ακόμη και θεωρούσαν δημοκρατικές ιδέες. Ο Crown Prince δημοσίευσε πολλές από τις σκέψεις του με διαφορετικό όνομα στα μνημόνια ή στο Neue Wiener Tagblatt του Moritz Szeps. Η φιλία με αυτόν και άλλους Εβραίους διανοούμενους δεν έγινε δεκτή από πολλούς ανθρώπους στη μοναρχία σε μια εποχή που επικρατούσε ο αντισημιτισμός. Όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένης της υπερεθνικής σκέψης του και της απόρριψης συμβιβασμού με την Ουγγαρία, τον απομόνωσαν στο δικαστήριο και συνέβαλαν στην ψυχικά επιδεινούμενη κατάστασή του.

Επίσης ενδιαφέρον: “Royals” – αυτές ήταν πραγματικές περιπτώσεις

Τι κρύβεται πίσω από τον μύθο του Mayerling;

© apa / dpa / Ο Christian Fürst Mayerling είναι πλέον ένα μοναστήρι στο οποίο ζουν μόνο μερικές γυναίκες Carmelite (φωτογραφία από τις 14 Μαΐου 2008).

Για πολύ καιρό ο Αρχιδούκας Ρούντολφ μειώθηκε στον «μυστηριώδη» θάνατό του στο Μάιερλινγκ στην κοινή γνώμη και την ιστοριογραφία. Μόνο μέχρι τη βιογραφία του Brigitte Hamann το 1978 δόθηκε για πρώτη φορά μια ευρύτερη εικόνα αυτού του άνδρα, η οποία φωτίζει επίσης πολλές άλλες πτυχές της ζωής του. Αυτό που εξακολουθεί να συναρπάζει τους ανθρώπους για το ζήτημα του τι συνέβη τη νύχτα της 29ης έως τις 30 Ιανουαρίου 1889 στο κυνήγι Mayerling κοντά στη Βιέννη; Σίγουρα καταρχήν, το απόρρητο των περιστάσεων του θανάτου του Πρίγκιπα από το δικαστήριο και του Franz Joseph. Στην αρχή μίλησαν για καρδιακή ανεπάρκεια, για ένα κυνηγετικό ατύχημα για να καλύψουν την αυτοκτονία, το οποίο ήταν φρικτό για τους Καθολικούς. Το απλό γεγονός ότι μια αυτοκτονία πέθανε με σοβαρή αμαρτία και δεν μπορούσε να ταφεί σε αφιερωμένη γη (ούτε καν στην κρύπτη Capuchin) έθεσε ένα τεράστιο πρόβλημα. Επιπλέον, το γεγονός ότι ήταν αυτό που ήσασταν Τώρα που ονομάζεται «εκτεταμένη αυτοκτονία», ενήργησε επειδή ο Ρούντολφ πυροβόλησε τον νεαρό εραστή του, τη βαρόνη Mary Vetsera, πριν σκοτώσει τον εαυτό του. Το πτώμα της εξαφανίστηκε όχι μόνο από το Mayerling, αλλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα από τη συζήτηση για τα γεγονότα στο Mayerling. Αυτή η συγκαλυμμένη προωθεί φήμες και αυτές είναι η βάση μιας δόμησης. Όλοι δημιούργησαν τη δική τους ιστορία και πίστευαν ότι είχαν στην κατοχή τους την αλήθεια, ο μύθος γεννήθηκε.

Αναφέρατε τον θάνατο. πώς ακριβώς πέθανε ο Πρίγκιπας Ρούντολφ;

Το προαναφερθέν απόρρητο και η απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων στο Mayerling οδήγησαν σε αμέτρητες θεωρίες σχετικά με το θάνατο του Πρίγκιπα. Μερικοί από αυτούς – όχι λιγότερο συνηθισμένοι στην οικογένεια του Αψβούργου – αρνήθηκαν την αυτοκτονία και πίστευαν ότι ο Πρίγκιπας είχε δολοφονηθεί από εχθρικές δυνάμεις, τους Γάλλους, τους Ελευθεροτέκτονες ή τους Εβραίους. Άλλοι πίστευαν ακόμη ότι ο Ρούντολφ και η Μαίρη Βέτσαρα δεν πέθαναν καθόλου, αλλά έφυγαν για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή αλλού. Ακόμη και ο αυτοκράτορας Franz Joseph ήταν ύποπτος ότι έστειλε τους δολοφόνους στο γιο του.

»Το ερώτημα« γιατί; »είναι πολύ πιο δύσκολο να απαντηθεί«

Όλα αυτά μπορούν να απορριφθούν · οι σοβαροί ιστορικοί είναι πεπεισμένοι ότι ο Ρούντολφ πυροβόλησε πρώτα την ερωμένη του και μετά τον εαυτό του. Το ερώτημα «Γιατί;» είναι πολύ πιο δύσκολο να απαντηθεί. Η αυτοκτονία συνήθως δεν έχει μόνο έναν λόγο, αλλά μια δέσμη αιτιών που οδηγούν τελικά σε αυτήν την πιο ριζική λύση. Η διαταραγμένη σχέση του με τον πατέρα του, η φαινομενικά απελπιστική του κατάσταση που αποκτά επιρροή στην πολιτική, η μόλυνση με μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια, η κατάσταση της υγείας του, η οποία χαρακτηριζόταν από αλκοόλ και ναρκωτικά, πρέπει να συνεργάστηκε για να φέρει την απόφασή του να αντέξει. Ήδη από το 1888 είχε προτείνει διπλή αυτοκτονία στον τότε εραστή του Mizzi Caspar, και αφού αρνήθηκε, προσπάθησε να πραγματοποιήσει τις ιδέες του με τη Mary Vetsera. Υπήρχαν και άλλες φήμες που κυκλοφόρησαν σε διάφορους κύκλους της μοναρχίας που μερικές φορές ξαναεμφανίζονται σήμερα, κυρίως η ιστορία που τον έκανε η Μαίρη Βέτσαρα να τον εξουδετερώσει και ότι τη σκότωσε πριν βάλει το χέρι στον εαυτό του. Φυσικά, όπως και με τις περισσότερες εικασίες, δεν υπάρχουν στοιχεία.

© apa / dpa / Christian Fürst Σήμερα μόνο μερικά δωμάτια του κυνηγετικού καταφυγίου στο Mayerling, το οποίο μετατράπηκε σε μοναστήρι από τον αυτοκράτορα Franz Josef. Ο Πρίγκιπας Ρούντολφ πυροβολήθηκε σε παρόμοιο δωμάτιο τη νύχτα της 30ης Ιανουαρίου 1889, αφού σκότωσε τον νεαρό εραστή του ώρες νωρίτερα.

Ας μείνουμε με τις γυναίκες. Λέγεται ότι ο Πρίγκιπας έχει σχέση με μια νεαρή Εβραία, ποια είναι η αλήθεια αυτών των φήμων;

Η ιστορία του δικαστηρίου είναι επίσης μια ιστορία φήμων και ίντριγκες. Δεν υπάρχουν γραπτά έγγραφα για πολλές από τις φήμες και ο ιστορικός αναγκάζεται να παραμείνει σιωπηλός. Η υπόθεση Rudolf στην Πράγα είναι κάπως καλύτερα τεκμηριωμένη, ακόμη και αν οι περισσότερες από τις πληροφορίες είναι μόνο έμμεσες.

Όταν ο Ρούντολφ πήγε στην Πράγα το 1878 για να κάνει τη στρατιωτική του θητεία εκεί, λέγεται ότι είχε σχέση με μια νεαρή εβραϊκή γυναίκα (της οποίας το όνομα δεν αναφέρεται ποτέ). Το γνωρίζουμε μέσω δύο γυναικών που ήταν σε στενή σχέση με τον Rudolf. Η κόρη του εκδότη εφημερίδας Moritz Szeps, με την οποία ήταν ο φίλος του Πρίγκιπα, η Berta Zuckerkandl, ανέφερε αυτήν τη σχέση και η εγγονή του Rudolf Stephanie Windisch-Graetz (1909-2005) χαρακτήρισε τη γυναίκα αυτή «τη μοναδική του αγάπη» σε μια συνέντευξη στα τέλη της ηλικίας. Υπάρχει επίσης μια αναφορά σε αυτήν τη γυναίκα στα αρχεία του αστυνομικού προέδρου της Βιέννης Franz von Krauss, ο οποίος λέγεται ότι συνόδευσε τον Ρούντολφ στις Βρυξέλλες, όπου έπρεπε να συναντήσει τη μελλοντική του γυναίκα. Λέγεται ότι πέθανε αφού εξορίστηκε από τη μοναρχία του Αψβούργου.

Ο γάμος με τη Στεφάνι του Βελγίου σχεδιάστηκε από τον αυτοκράτορα, μπορείτε να πείτε κάτι για αυτόν τον γάμο;

Όπως συνηθίζεται στις δυναστείες, διοργανώθηκε ο γάμος μεταξύ της νεαρής πριγκίπισσας Στεφάνης του Βελγίου και του πρίγκιπα Ροντόλφ, οπότε η ονομασία του υποψηφίου έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο, γιατί μόνο μια καθολική νύφη θεωρήθηκε για τον μελλοντικό αυτοκράτορα. Η Stephanie δεν ήταν ομορφιά και φαινόταν λίγο σπιτική, δεν ήταν πολύ αστεία ή γοητευτική, αλλά η Rudolf την παντρεύτηκε για δυναμικούς λόγους. Όταν οι δύο παντρεύτηκαν το 1881, η Στεφάνι ήταν μόλις 16 ετών, μόλις δύο χρόνια αργότερα γέννησε μια κόρη – την Ελισάβετ, η οποία αργότερα κάλεσε τον Έρτζι, της οποίας η περαιτέρω μοίρα ήταν πολύ ασυνήθιστη: ζούσε με έναν σοσιαλδημοκράτη και ηγέτη του Σούτσμπουκ, με τον οποίο τελικά παντρεύτηκε και συχνά ονομάζεται κόκκινη κεφαλή.

© apa / Atelier Adele / Österr.Nationalbib / GI Crown Prince Rudolf (l.) Με ναυτική στολή γύρω στο 1877/78 με τον Rustimo (r.), Του οποίου ο νονός ήταν ο Πρίγκιπας.

Ότι αυτό το παιδί δεν ήταν γιος απογοητευμένος οικογένειες, το οποίο επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι δεν γεννήθηκαν άλλα παιδιά. Εκτός από τον ασταθή τρόπο ζωής του Πρίγκιπα, η μόλυνση με σύφιλη ήταν επίσης καθοριστική, καθώς μετέδωσε αυτή τη νόσο στη σύζυγό του, η οποία έγινε στείρα ως αποτέλεσμα. Ο γάμος αποδείχθηκε όλο και πιο δυστυχισμένος, με προσωπικά προβλήματα και ιδεολογικά ζητήματα να παίζουν ρόλο, επειδή ο Ρούντολφ ήταν πολύ φιλελεύθερος και η γυναίκα του ήταν εξαιρετικά συντηρητική. Ενώ ο κληρονόμος του θρόνου ήταν ακόμα ζωντανός, η Στέφανι είχε μια μυστική σχέση με τον Πολωνό Κόμη Αρτούρ Ποτόκι και μετά το θάνατο του συζύγου της, παντρεύτηκε τον – άνισο – Ούγγρο Κόμη και τον Πρίγκιπα Έλμερ Έντμουντ Λόνυ.

Ποιος ήταν ο Mizzi Caspar και τι ρόλο έπαιξε στη ζωή του;

Ο Mizzi Caspar ήταν μια πόρνη ανώτερης τάξης που είχε σχέση με τον Rudolf, που είχε σχέσεις με πολλές γυναίκες, που κράτησε πολύ μέχρι την αυτοκτονία του. Δύο χρόνια πριν από το θάνατό του, της αγόρασε ένα μεγάλο σπίτι στο Heumühlgasse στην 4η συνοικία της Βιέννης και της έδωσε πλούσια δώρα κοσμημάτων και χρημάτων. Όταν πρότεινε μια από κοινού αυτοκτονία στον Μίζζι Κάσπαρ, ο τελευταίος όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά επίσης το ανέφερε στην αστυνομία, η οποία, ωστόσο, δεν απάντησε. Η νεαρή βαρόνη Mary Vetsera πήρε τη θέση της στο σχέδιο αυτοκτονίας. Η Mizzi Caspar κληρονόμησε το πολυτελές ποσό των 60.000 φιορίνων από τον Rudolf και ως εκ τούτου παρέμεινε σιωπηλός για όλα όσα γνώριζε ως έμπιστος του πρίγκιπα. Πέθανε το 1907 από τις επιπτώσεις της σύφιλης της.

Πώς ήταν η σχέση μεταξύ του πρίγκιπα Ρούντολφ και της μητέρας του, της αυτοκράτειρας Ελισάβετ;

© apa / Γ. HORVATH / SCHLOSS SCHOENBRUNN ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ GES.M.B.H. Μια ιστορική φωτογραφία της αυτοκράτειρας Ελισάβετ “Sisi” στο πολυτελές ουγγρικό της φόρεμα. “Ο Ρούντολφ είχε λίγη επαφή με τη μητέρα του”

Συνολικά, ο Ρούντολφ είχε μικρή επαφή με τη μητέρα του. Όπως συνηθίζεται στη δυναστεία Habsburg-Lothringen, ο Rudolf ήταν περισσότερο με τον Aja του (εκπαιδευτικό) στην παιδική του ηλικία παρά με τους γονείς του. Όταν πέρασε στα χέρια του αρσενικού Ajo σε ηλικία έξι ετών, ξεκίνησε μια πορεία ταλαιπωρίας, γιατί αντιμετώπιζε το ευαίσθητο αγόρι. Η μητέρα του, που ένιωθε τίποτα εκτός από άνετα στο δικαστήριο, απουσίαζε ως επί το πλείστον, έτσι ώστε να μην μπορούσε να αναπτυχθεί σταθερή σχέση μητέρας-γιου. Ωστόσο, ένας από τους εκπαιδευτικούς, ο Count Joseph Latour von Thurmburg, έγραψε μια επιστολή στην αυτοκράτειρα στην οποία επεσήμανε τις υπερβολές της στρατιωτικής ανατροφής του παιδιού. Στη συνέχεια, η Ελισάβετ μπήκε και αντιμετώπισε τον σύζυγό της (και επίσης τη πεθερά και τη θεία της, τη Σοφία), και οι δύο ήταν υπέρ αυτής της αυστηρά στρατιωτικής, βάναυσης εκπαίδευσης, με τελεσίγραφο και εξασφάλισε ότι ο Ρούντολφ διδάχθηκε από αστούς, πνευματικούς δασκάλους. Αυτή ήταν σίγουρα η πιο θετική επιρροή της μητέρας στον γιο. Επειδή η Ελισάβετ ήταν σπάνια στο δικαστήριο στη μετέπειτα ζωή της, αλλά ταξίδευε συχνά, η επαφή μεταξύ των δύο δεν εντατικοποιήθηκε, αν και συχνά εξέφραζαν πολύ παρόμοιες απόψεις. Μετά την αυτοκτονία του Ρούντολφ, η μητέρα του (σχεδόν) φορούσε μόνο μαύρα ρούχα, τα οποία ερμηνεύονται ως ένδειξη της αγάπης της για τον γιο της.

Τι μπορείτε να πείτε για τη σχέση με τον πατέρα του, Franz Joseph I;

Η σχέση του Ρούντολφ με τον πατέρα του ήταν τόσο μακρινή όσο με τη μητέρα του. Όταν ο Ρούντολφ ήταν νέος, ο Φρανζ Τζόζεφ έκανε κάποια πράγματα με τον γιο του, πάνω απ ‘όλα φυσικά πήγαιναν να κυνηγούν μαζί. Αυτό το θέμα παρέμεινε η μόνη διαρκής σύνδεση μεταξύ των δύο. Όταν αργότερα συναντήθηκαν σε επίσημες περιστάσεις, ο αυτοκράτορας – σύμφωνα με τις εκθέσεις των αυτιών – ρώτησε πάντα ποιο παιχνίδι είχε ο τελευταίος πυροβολισμός του γιου του. Ο αυτοκράτορας δεν ενδιαφερόταν για τα προσωπικά του προβλήματα, την υγεία του και, κυρίως, τις πολιτικές του απόψεις. Όταν ο Πρίγκιπας Πρίγκιπας παρουσίασε στον πατέρα του την εγκυκλοπαίδεια Η Αυστροουγγρική Μοναρχία, την οποία είχε εμπνεύσει και φροντίσει, ο πατέρας του εξέπληξε ότι περιείχε επίσης τμήματα του Ρούντολφ και τον ρώτησε αν το είχε γράψει πραγματικά ο ίδιος.

© apa / dpa Ο αυστριακός αυτοκράτορας και σύζυγος της θρυλικής αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, πατέρας του πρίγκιπα Ροντόλφ, αυτοκράτορα Φραντς Χοσέφ Α της Αυστρίας (1830-1916),

Το χειρότερο για τον Ρούντολφ ήταν ότι ο πατέρας του δεν τον περιέλαβε ποτέ σε πολιτικές αποφάσεις, ούτε καν άκουσε τη γνώμη του, πόσο μάλλον τον δέχτηκε.