Ultima actualizare 10 septembrie 2019 Conectați-vă la VisualDx pentru a vedea mai multe imagini ale acestei condiții

  • Post author:
  • Post category:blog

Ultima actualizare 10 septembrie 2019 Conectați-vă la VisualDx pentru a vedea mai multe imagini ale acestei condiții

Pentru unele articole este necesară înregistrarea gratuită. ,

Premiile Lasker din acest an – printre cele mai prestigioase din domeniul științei medicale – onorează cercetătorii a căror activitate a condus la terapia cu celule T CAR și tratamente de descoperire pentru cancerul de sân HER2-pozitiv și a promovat vaccinarea globală a copiilor.

Max Dale Cooper, MD și Jacques Miller, dr., Au primit Premiul Lasker de cercetare medicală de bază pentru cercetările efectuate în anii 1950 și 1960 care au stabilit diferența dintre limfocitele T și B, care, pe lângă implicațiile pentru boli autoimune, au ajutat în cele din urmă să se stabilească în mișcă dezvoltarea terapiilor cu celule T CAR.

Axel Ullrich, dr., Dennis Slamon, MD, dr., Și Michael Shepard, dr., Vor împărtăși premiul Lasker-DeBakey pentru cercetare medicală clinică pentru contribuțiile lor la descoperirea rolului HER2 în cancerul de sân la sfârșitul anilor 1980 și 1990.

Iar Gavi, Vaccine Alliance, a luat acasă Premiul pentru Serviciul Public Lasker-Bloomberg pentru munca sa de a pune vaccinurile la dispoziția copiilor din întreaga lume.

Cercetări inovatoare de imunologie

Cooper, în vârstă de 86 de ani, este imunolog la Universitatea Emory, iar Miller, în vârstă de 88 de ani, este profesor emerit la Universitatea din Melbourne. La sfârșitul anilor 1950, Miller studia leucemia la laboratoarele Chester Beatty din Londra, când a descoperit că îndepărtarea timusului la scurt timp după naștere făcea șoarecii susceptibili la infecții – ceva ce nu se vedea la animalele adulte.

În același timp, Cooper a distins rolul celulelor imune derivate din timus (celulele T) de cel al limfocitelor derivate din bursă sau din măduva osoasă (celulele B) la găini.

Împreună, au elucidat în continuare diferența dintre limfocitele T și B – o distincție care a deschis calea pentru terapiile autoimune și pentru cancer.

"Când am făcut studiile care definesc descendențele de celule T și B separate de dezvoltare și responsabilitățile lor primare pentru imunitatea celulară și umorală în anii 1960, am crezut că acest principiu de organizare are implicații importante pentru o mai bună înțelegere a multor boli," Cooper a declarat pentru MedPage Today. "Este palpitant faptul că imunologii au făcut de atunci această viziune să devină realitate și ca munca făcută de mulți din domeniul nostru să fie recunoscută de către Premiul Lasker în acest an."

Scriind în New England Journal of Medicine, Ronald Germain, MD, dr., A remarcat acest lucru "s-ar putea chiar să ne întrebăm de ce a durat atât de mult ca munca lor să fie recunoscută printr-un premiu major."

"Poate ca la unele vinuri, îmbătrânirea are beneficiile sale și acum putem recunoaște cu toții modul în care semințele plantate de acești doi oameni de știință au produs o recoltă în urmă cu o jumătate de secol, care s-a maturizat în domeniul remarcabil de productiv și puternic al imunologiei pe care o savurăm astăzi," A scris Germain.

Geneza trastuzumabului

Ullrich, Slamon și Shepard vor împărtăși Premiul Lasker-DeBakey în activitatea lor asupra receptorului 2 al factorului de creștere epidermică umană (HER2) în cancerul de sân "a lansat o nouă eră în cercetarea clinică și practica oncologiei," a scris Daniel Hayes, MD, de la Universitatea din Michigan Rogel Cancer Center din Ann Arbor, într-un comentariu NEJM.

Ullrich și Slamon au fost primii care au raportat că amplificarea și supraexprimarea ERBB2, gena care codifică HER2, a fost asociată cu un prognostic mai prost pentru femeile cu cancer de sân.

Genentech a dezvoltat anticorpi monoclonali de șoarece împotriva proteinei, iar unul a fost demonstrat de Ullrich și Shepard că este eficient împotriva liniilor celulare HER2-pozitive. Shepard a umanizat ulterior anticorpul, deschizând ușa studiilor clinice; Slamon a condus primul studiu de fază I al trastuzumab (Herceptin) în 1994.

Hayes, care a fost implicat într-un studiu trastuzumab de fază incipientă II, a scris că el "Nu voi uita primul meu pacient implicat în acest studiu – o femeie de vârstă mijlocie cu cancer de sân metastazat HER2-pozitiv la nivelul oaselor, ficatului și plămânului care progresase la fiecare chimioterapie despre care se știe că avea activitate în boală."

"A avut un răspuns aproape miraculos, cu rezoluția completă a metastazelor sale pulmonare și hepatice și îmbunătățirea dramatică a calității vieții," A scris Hayes. "Îmi amintesc că i-am spus unui coleg: „Acesta este un drog!”"

Acum, trastuzumab este o terapie de vârf pentru femeile cu cancer de sân metastatic HER2-pozitiv, iar agenții ulteriori HER2 au adus îmbunătățiri suplimentare, a scris Hayes.

Acces și promovare a vaccinurilor

Premiul pentru serviciul public Lasker-Bloomberg a fost acordat Gavi, Alianța pentru vaccinuri, pentru că a lucrat pentru a oferi acces la vaccinurile pentru copii din întreaga lume. Grupul a ajutat la vaccinarea a peste 760 de milioane de copii din 73 de țări de când a fost fondat în 2000.

Gavi a fost lansat la Forumul Economic Mondial în acel an, cu 750 de milioane de dolari din proiectul de lege & Fundația Melinda Gates. Actori cheie, inclusiv UNICEF, Banca Mondială și Organizația Mondială a Sănătății și-au unit forțele prin intermediul organizației pentru a lucra cu agenții guvernamentale și de cercetare, precum și cu alte grupuri publice și private, pentru a aduce vaccinuri copiilor din întreaga lume.

Gavi cumpără vaccinuri pentru 60% dintre copiii lumii, așa că "exercită o putere de negociere extraordinară cu producătorii și le reduce riscurile comerciale," conform comunicatului de presă Lasker.

Fiecare premiu poartă un onorariu de 250.000 de dolari.

Ultima actualizare 10 septembrie 2019 Conectați-vă la VisualDx pentru a vedea mai multe imagini ale acestei condiții. Sunteți nou în VisualDx? Bucurați-vă de o reducere specială MedPage Today. Începeți încercarea gratuită acum!

Prezentare

Constatări de caz: Un bărbat de 52 de ani, care era supus chimioterapiei pentru leucemie, a mers la ED la 5 zile după ce a primit citarabină. S-a plâns de apariția rapidă a leziunilor eritematoase pe palme și tălpi, însoțită de furnicături și senzații de arsură. Puteți diagnostica pacientul? Faceți clic aici pentru a utiliza Generatorul de diferențiale în VisualDx pentru a vă ajuta.

133% A. Eritem acral

10% B. Celulita

28% C. Fenomenul Raynaud

287% D. Erupție exantematoasă de droguri

Învățături

Aflați mai multe despre eritemul acral pe site-ul VisualDx: Faceți clic aici acum.

Dacă nu sunteți abonat VisualDx, înscrieți-vă pentru o încercare gratuită.

VisualDx este o modalitate excelentă de a economisi timp și de a implica pacienții la punctul de îngrijire de pe computerul sau dispozitivul mobil.

458 Voturi Comentariu "

O companie care încearcă să comercializeze tehnologia celulelor T pentru receptorul antigenului himeric pentru cancer a reluat un studiu clinic de fază II care a implicat pacienți cu leucemie limfoblastică acută recidivată / refractară după ce FDA a ordonat oprirea temporară pentru a investiga două decese inexplicabile legate de toxicitatea neuronală. (Juno Therapeutics)

O evoluție a așteptărilor pacienților cu cancer de sân a stârnit interesul chirurgilor pentru chirurgia oncoplastică "economisiți cât mai mult din țesutul natural, fără a compromite eliminarea cancerului." (Școala de Chirurgie Oncoplastică)

Cheltuielile pentru asistență medicală vor depăși în curând 10.000 de dolari pentru fiecare bărbat, femeie și copil din Statele Unite, echivalând cu o factură totală de asistență medicală de 3,45 trilioane de dolari. (Associated Press)

Primul studiu de cancer finanțat în mod colectiv va sprijini un tânăr investigator care studiază cancerul ovarian la Universitatea din Kansas din Kansas City.

Reflectând creșterea concurenței pentru pacienți, cheltuielile centrelor de cancer pentru publicitate s-au triplat din 2005. (Reuters, Fox News)

Scăderea în greutate a femeilor aflate în postmenopauză a dus la reduceri semnificative ale nivelurilor serice ale mai multor proteine ​​asociate cu dezvoltarea și progresia cancerului. (Cercetarea cancerului)

Folosind un model preclinic, cercetătorii au identificat "celula de origine" pentru sarcoame, care au devenit tumori mai mici, mai puțin agresive atunci când au fost tratate cu litiu. (Duke Health, rapoarte de celule)

Un studiu al pacienților cu melanom recidivant a relevat mecanismul potențial prin care celulele melanomului dezvoltă rezistență la inhibitori ai punctului de control imunitar anti-PD-1. (New England Journal of Medicine)

Un studiu care leagă obiceiurile urotrin in farmaci de socializare și utilizarea instalațiilor de bronzare interioare a condus la speculații că presiunea colegilor joacă un rol în comportamentele de bronzare riscante. (Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie)

Un blogger de cancer discută despre implicațiile terapiilor biosimilare emergente în oncologie. (Conexiune ASCO)

Un acord între AstraZeneca și Sandoz a deschis calea pentru ca o versiune generică a terapiei hormonale fulvestrant (Faslodex) a cancerului de sân să ajungă pe piață cu 2 ani înainte de expirarea unor brevete Faslodex. (FiercePharma)

Charles Bankhead este editor senior pentru oncologie și acoperă, de asemenea, urologia, dermatologia și oftalmologia. S-a alăturat MedPage Today în 2007. Urmăriți

PodMed este un podcast săptămânal de la Johns Hopkins Medicine. În aceasta, Elizabeth Tracey, directorul de presă electronică pentru Johns Hopkins Medicine, și Rick Lange, MD, președintele Centrului de Științe ale Sănătății al Universității Texas Tech din El Paso, analizează cele mai importante povești medicale ale săptămânii.

Subiectele din această săptămână includ rezultate pe termen lung în cancerul de prostată cu risc scăzut, screeningul cancerului ovarian, beneficiile statinelor și diferențele de sex în infarctul miocardic (MI).

Note de program:

0:32 Avantajele statinelor

1:32 Reduce decesele din cauze cardiovasculare

2:33 Beneficiile depășesc în mod clar riscul

3:22 Diferențe de sex în atacul de cord

4:22 Rata de incidență pentru IM

5:22 Decalaj persistent până la vârsta de 95 de ani

5:44 Rezultate pentru gestionarea cancerului de prostată

6:44 Există un risc scăzut de cancer de prostată

7:45 Încadrat diferit

8:50 Monitorizarea poate fi mai adecvată

9:13 Avertisment FDA cu privire la testele de cancer ovarian

10:10 Cancerul ovarian nu are o leziune precanceroasă

10:59 Sfârșit

Un cercetător de la Institutul Național al Cancerului a așteptat luni de zile pentru a alerta FDA despre două decese într-un studiu al ibrutinibului (Imbruvica). (Laurie McGinley, Washington Post)

Un cercetător al cancerului ovarian a retras 19 studii simultan, toate din același jurnal. (Ceas de retragere)

Un caz în care se susține că administrația Obama a utilizat ilegal credite pentru a finanța o parte din Affordable Care Act se îndreaptă luni către o instanță de apel. (Erica Teichert, Modern Healthcare)

Nu veți mai avea nevoie de autorizație prealabilă de la Cigna pentru a trata dependența de opioide. (Maria Castellucci, Modern Healthcare)

Care sunt statele care au cele mai bine plătite asistente medicale? (Ana Ibarra, Kaiser Health News)